Као што знате, смрзнути вареники из продавнице у свему су инфериорне у односу на домаћи. У ресторану URA! ручно правимо варенике од кромпира и печурака по оригиналном руском рецепту. Користимо само квалитетне локалне производе. Захваљујући томе, вареники пуњени кромпиром и печуркама испадају укусни и сочни. Ако волите дамплинге, равиоле, тортелине, хинкали, манти, кнедле, димсум, гиоза, јиаози, онда обавезно пробајте руске варенике. Цена вареника може бити снижена, пратите акције и попусте!
Нежно сирско пуњење у танком тесту. Заситно и домаће.
Кремасто сирско пуњење и танка хрскава корица — идеалан пар.
Класика: мекано тесто, кремасти кромпир и продинстан лук.
Тесто пуњено мешавином рикоте, шпанаћа и маслиновог уља.
Занимљива чињеница. У Краснодарском крају, у граду Јејску, варенику је подигнут споменик. Он представља велик вареник на белом столњаку, поред њега лежи кашика и глинени лонац путера. Натпис на столњаку гласи: Нека сви живе као вареник у путеру! Споменик симболизује срдачност и гостопримство становника Кубана и Јејска. Вареники су једно од омиљених јела кубанских козака.